Gezien in 2015

Race Promotion Night @ ZOLDER, 07 NOVEMBER 2015

Gisteren de laatste race van het jaar gehad, het was er dit jaar een met een feestelijk tintje. Tom had zijn 20 jarig jubileum als baancommissaris en nam tevens afscheid van de ploeg. Na lang wikken en wegen heeft hij besloten om meer te gaan doen met zijn andere passie... Hardlopen, de marathons zijn favoriet. En zoals het bij de laatste race gaat was er natuurlijk weer een VDHB vuurtje. Wij wensen Tom nogmaals hartelijk te danken voor zijn geweldige inzet en geniet van je gezin en jullie andere hobby's in de toekomst.
En je weet je kunt altijd binnen wippen op post.
Groetjes je vrienden van VDHB.

Truck Grand Prix @ ZOLDER, 18-20 SEPTEMBER 2015

Geen verslag.

24 Hours of Zolder @ ZOLDER, 27, 29-30 AUGUSTUS 2015

Geen verslag.

Blancpain Sprint Series @ ZOLDER, 05-07 JUNI 2015

We stonden op posten 4B en 5 (nieuwe postnummers, lees er hier alles over).
Dit weekend waren de Blancpain GT Series te Zolder voor 2 sprint races van 1 uur. Lokale rijder Laurens Vanthoor was samen met zijn Belgische team WRT Audi de favoriet. Hij won dan ook met sprekend gemak de qualifying race op zaterdag en de race op zondag. De andere thuisrijder, Enzo Ide, werd in de race op zondag helaas aangereden en later nog eens gestraft voor een jump start. Hij was zo al direct kansloos om een goed resultaat te halen.
De curbstones in de chicane hebben geweten dat er met enig geweld over werd gereden. We hebben regelmatig stukken curbstone en onderdelen van auto's van de baan moeten halen.
Het randprogramma met de Deutsche Tourenwagen Challenge en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux was wel tijdvullend, maar weinig spectaculair. Hier en daar werd er wel eens een tikje gegeven of een andere deelnemer ingehaald. Maar bij ons op post is het heel rustig gebleven.
Op naar de Syntix Superprix op 19-20-21 juni met grote startvelden en een bomvol programma met reeds 5 races op zaterdag!

New Race Festival @ ZOLDER, 08-10 MEI 2015

Geen verslag.

Terlaemen Cup Zolder @ ZOLDER, 15 MAART 2015

Oef ! Na een veel te lange winter is er eindelijk weer actie op circuit. Alhoewel we in januari nog samen waren gekomen voor het jaarlijkse marshalsfeest waren we toch weer blij om elkaar gezond en wel terug te zien op de baan.
De goede sfeer was weer direct aanwezig op onze post. Voor deze eerste wedstrijden van het jaar hadden wij post 8 gekregen, aan de eerste chicane. Normaal altijd een leuke post met veel actie.
Daar hebben we nu echter niet veel van gezien. Het enorme startveld van de BGDC, met 65 wagens, was bijzonder gedisciplineerd. Enkele lichte aanrijdingen, enkele stuurfoutjes, maar op het einde van de dag geen werk voor ons.
Een andere wedstrijd die gereden werd, was de eerste manche van het BRCC. Helaas waren er maar 5 auto's ingeschreven en dat voor een wedstrijd van 2,5 uur. Het heeft geen zin om hier meer woorden over te schrijven dan er deelnemers waren. Dus hier stopt mijn berichtgeving over dit koude weekend, maar met een plezante bende en een mooi kampioenschap dat we al veel te lang niet meer hebben gezien, de BGDC.