Gezien in 2014

24 Uren van Zolder @ ZOLDER, 30-31 AUGUSTUS 2014

In de aanloop naar deze 24 uren kwam steeds meer positief nieuws naar boven. Deze editie zou een ommekeer kunnen worden na jarenlang zeer magere deelnemersvelden te zien.
Kritisch als wij zijn, hebben we gewacht tot de donderdagse avondtraining, om dan met eigen ogen te zien hoeveel auto's er echt zouden starten. Net geen 50 auto's aan de start van deze herboren 24 uren van Zolder! Schitterend om terug actie op de baan te zien. En actie hebben we ook gehad op post 3
In het voorprogramma vloog er reeds een Clio in de vangrail. Tijdens de 24 uren race ging op dezelfde plaats een Mazda MX5 van de baan. Een herstelling van de vangrail was 's nachts nodig om de veiligheid te kunnen blijven garanderen.
Aan de overzijde van de baan is de exotische MARC Ford Focus V8 heel ongelukkig tegen de vangrail geschoven. Hierdoor kwam de wagen klem te zetten met een stuk bodywork tussen de vangrail en heeft het lang geduurd voor de wagen terug de baan op kon.
De gebruikelijke spins en uitstapjes in de grindbak hebben we natuurlijk ook gezien.
Ondanks het ruime deelnemersveld is het een vrij rustige 24 uren geworden. De rijders waren heel hoffelijk voor elkaar.
Pas in het laatste uur werd er beslist wie de winnaar werd, door een mechanisch defect aan de wagen op de 2e plaats waardoor deze de leider niet meer wist in te halen.
Volgend jaar kunnen we hopelijk eenzelfde deelnemersveld zien en kunnen we nogmaals genieten van de Belgische autosport!

BRSCC EURO FEST (CATERHAMS) @ ZOLDER, 07-08 JUNI 2014

Alweer een zonnig weekend, gelukkig minder warm dan bij de IDM. Ditmaal stonden we gesplitst op posten 17 en 18. Voor en achter de Jacky Ickx chicane en aan de ingang van de pitlane.
De verschillende klasses Caterhams werden nog aangevuld met races van de ‘Mighty’ en ‘Super Mighty Minis' en een aantal Porsche Boxters en Porsche 924 uit Duitsland.
Er werd zeer hard gestreden om posities met minimale verschillen aan de finishlijn. Toch waren de contacten tussen de deelnemers beperkt. Hier en daar brak een spatbord (mooslap) af, of werd een achterlicht kapot gereden. Grote schadegevallen bleven beperkt tot enkele klappers aan post 14 en 19: een Caterham onder de bandenstapels en een Caterham die een betonnen muur weet te verplaatsen, op een recht stuk tijdens het afvlaggen van de sessie nota bene.
Tot slot nog een kort stukje van onze chef Bob Vandenholt:
Wij (Henrieke en ik) bemanden post 17 en Norman, Peet en Davey de 18, kwestie van 3 volwaardige mensen te hebben die de interventie konden doen in de grindbak  ;)  ;)
Na wat slippartijtjes van diverse wagens en vele leuke gesprekjes met Henrieke viel mijn oog plotseling op een jonge meid (uit Nederland) met een professioneel fototoestel.
En zoals steeds kan ik dan mijn charmes niet achterwege laten om haar te inviteren om aan de muur te komen om betere foto’s te maken samen met haar 2 vrienden.
Spijtig voor haar had zij nogal een bleke huid en bleek ze nogal last te hebben van de hete zon. Natuurlijk onzer allerliefste Henri was zo vriendelijk om haar een zonnecrème te geven om haar voetjes en armpjes in te smeren.
Doch was dit blijkbaar voor haar al te laat want ze heeft mij via mail al laten weten dat ze goed verbrand is.
Zo hebben deze 3 sympathieke mensen een hele namiddag ons gezelschap gehouden en kunnen genieten van mooie wedstrijden en uiteraard onze vriendelijke aanwezigheid!
Bedankt voor zij die aanwezig  waren op dit weekend!!
Bij deze hieronder enkele foto’s gemaakt door haar, bedankt Kristel!
hierbij ook haar website: http://kvanholten.wix.com/autosport-photos
Bob

IDM SUPERBIKE @ ZOLDER, 10-11 MEI 2014

Het is eens wat anders dan auto's. Circuit Zolder is een geliefd circuit bij de motorrijders en daarom kwam het Duitse IDM kampioenschap naar ons. Onder een hele warme zon hadden wij ons opgesteld op post 1. Gelukkig dat wij zo'n goede en attente marshals zijn, want enkele motoren waaronder een sidecar, zijn van de baan gegaan in de eerste linkse en hadden onze hulp nodig. Ze stonden er de volgende dag weer. Keiharde mannen en vrouwen.

NEW RACE FESTIVAL @ ZOLDER, 26-27 APRIL 2014

Het eerste grote weekend van het nieuwe autosportseizoen zit er ook weer op.
Weinig actie voor ons omdat we op post 16 stonden. Daar is zelden interventie nodig, omdat de meeste interventies in de grindbak van post 15 moeten gebeuren. Ook daar was er weinig te doen. Dus hebben we ons beperkt tot het supporteren voor onze "Hoofd baancommissarissen" Johan Aerts die in het Belgian Historic kampioenschap meerijdt.

BELGIAN OPEN RACES @ ZOLDER, 22 MAART 2014

De eerste wedstrijddag van het jaar zit er op. Een enthousiaste groep marshals meldde zich paraat op Circuit Zolder voor de Belgian Open Races, vroeger gekend als VW FunCup.
De dag begon nog droog, maar bewolkt en met een koude wind. Even later begon het dan toch stilletjes te regenen. Geen probleem voor de vele Kevers op de baan. Hier en daar een uitstapje in de grindbakken, zonder erg voor de wagens en piloten. In onze sector viel een wagen stil die we aan de kant hebben geduwd. Even later spinde er een wagen doordat zijn achterophanging brak. Een rode vlag kwam uit zodat we de wagen veilig konden wegtakelen.
De sessie is dan een hele tijd onderbroken geweest doordat er problemen waren met het geluid. Mijn stofzuiger maakt meer lawaai dan deze wagens! Uiteindelijk kon de rest van het programma afgewerkt worden zonder echte incidenten.
De eerste wedstrijddag van het jaar zit er dus weer op. Koud en nat zijn we naar huis gegaan.
Afspraak volgende raceweekend bij het New Race Festival op 26-27 april.

Sommigen waren wel heel blij dat het seizoen weer gestart is!
https://www.facebook.com/photo.php?v=756289061061484